Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La fi de la pandèmia després d’òmicron, més a prop, segons l’OMS

L’Organització Mundial de la Salut veu “plausible” que Europa estiga arribant a la fi de la pandèmia de coronavirus

La fi de la pandèmia després d’òmicron, més a prop, segons l’OMS

La fi de la pandèmia després de l’aparició de la variant òmicron està més a prop. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) maneja una data en la qual veu “plausible” la fi de la pandèmia de coronavirus.

La propagació d’òmicron per tot el món ha sigut imparable i gener ha sigut el mes en què més positius s’han produït i en què s’ha generat el pic de contagis per la ràpida transmissió del virus. I, encara que a Espanya comença a veure’s una baixada de casos de covid, a la Comunitat Valenciana, òmicron continua amb força en les àrees de la Plana, Alcoi, Vinaròs i Gandia. A més, la incidència acumulada està disparada en els grups d’edat que segueixen a l’espera de la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Fi de la pandèmia després d’òmicron

Hans Kluge, el director de l’OMS, considera que Europa s’està acostant a la fi de la pandèmia, encara que demana precaució per la facilitat que té el virus de mutar.

Una vegada descendisca l’onada d’òmicron, hi haurà, durant bastants setmanes i mesos, una immunitat global, siga gràcies a la vacuna o perquè la gent serà immune a causa de la infecció, i també a la disminució de l’estacionalitat”, afirma el director de l’OMS sobre la sisena onada i òmicron.

Ha negat que s’acoste una era endèmica: “Endèmia significa que podem predir el que succeirà, aquest virus ha sorprés més d’una vegada. Per tant, hem de tindre molta cura”.

La OMS asegura que más del 50% de los europeos se habrán contagiado con ómicron en las próximas 6-8 semanas

L’OMS assegura que més del 50 % dels europeus s’hauran contagiat amb òmicron en les pròximes 6-8 setmanes Agència ATLAS | Foto: Reuters

Fa un parell de setmanes va ser el mateix Kluge qui va advertir que més del 50 % dels europeus s’infectarien de la variant òmicron en els pròxims dos mesos i ja mostrava el seu rebuig a considerar la covid com una malaltia endèmica.

Compartir el artículo

stats